Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κουρδιστός Άγγελος












Τίτλος: Clockwork Angel
Σειρά: Δαιμονικές Μηχανές (The Infernal Devices)
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Μετάφραση: Πηνελόπη Τριάδα
Εκδοτικός Οίκος: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: Ιούλιος 2011
Αρ. Σελίδων:
608


Πρίκουελ της παγκόσμιας μπεστ σέλερ σειράς ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
  
New York Times Best-Seller

 Η μαγεία είναι επικίνδυνη — 
αλλά η αγάπη είναι ακόμα πιο επικίνδυνη

 Περίληψη:

Όταν η δεκαεξάχρονη Τέσα Γκρέι φτάνει στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτορίας, κάτι τρομακτικό την περιμένει στον Κόσμο του Σκότους του Λονδίνου, όπου βρικόλακες, μάγοι και άλλα υπερφυσικά πλάσματα τριγυρνούν στους φωτισμένους με λάμπες αερίου δρόμους. Κυνηγημένη και χωρίς φίλους, η Τέσα βρίσκει καταφύγιο στους Κυνηγούς των Σκιών, μια ομάδα πολεμιστών με αποστολή να απαλλάξουν τον κόσμο από τους δαίμονες. Καθώς βυθίζεται όλο και πιο πολύ στον κόσμο τους, γοητεύεται από δύο φίλους -και διχάζεται ανάμεσά τους- και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η αγάπη μπορεί να είναι η πιο επικίνδυνη μαγεία από όλες. 

Άποψη:


Για άλλη μια φορά μπαίνουμε στον –εθιστικά- υπέροχο κόσμο του Σκότους. Δαίμονες, μάγοι, νεράιδες και Κυνηγοί των Σκιών στήνουν ξανά την παρτίδα για μια μοναδική περιπέτεια που θα συζητηθεί για πολύ καιρό.

Θα έλεγε κανείς ότι μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχω βαρεθεί να διαβάζω και να παρουσιάζω τα βιβλία της συγκεκριμένης συγγραφέα, μα κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Ο Κουρδιστός Άγγελος είναι από τα λίγα βιβλία που άρχισα να διαβάζω ξανά, ακριβώς τη στιγμή που έκλεισα το οπισθόφυλλό του.

Και η αλήθεια είναι ότι απλά δεν το χόρταινα.

Σε αυτή την αξεπέραστη ιστορία, που μας συστήνεται ως το πρήκουελ των «Θανάσιμων Εργαλείων», η συγγραφέας μας ταξιδεύει στα σκοτεινά σοκάκια ενός ομιχλώδους μεσαιωνικού Λονδίνου, τρεις αιώνες πριν. Με την μαγευτική της πένα στήνει το υπέροχο γκόθικ σκηνικό της, βυθίζοντας τον αναγνώστη σε ένα κόσμο από τον οποίο δεν θα θέλει να βγει ποτέ.

Ακολουθώντας λοιπόν, τη σεμνή και καθώς πρέπει δεκαεξάχρονη Τέσα Γκρέι στο ταξίδι της προς το Λονδίνο, βλέπουμε και εμείς για πρώτη φορά μέσα από τα έκπληκτα μάτια της ένα κόσμο, διαφορετικό και πολύ επικίνδυνο για ένα μικρό κορίτσι.

Είναι ο κόσμος όπου δαιμονικά πλάσματα και Κυνηγοί των Σκιών δίνουν το δικό τους πόλεμο μέσα στο υγρό σκοτάδι, που θα συνεχίζεται για αιώνες αργότερα, φτάνοντας μέχρι και το δικό μας αιώνα πιο θανατηφόρος από ποτέ.

Αυτό, η μικρή Τέσα Γκρέι το γνωρίζει με τον πιο σκληρό τρόπο, αφού αντί για τον αδερφό της στο λιμάνι, την περιμένουν δυο Σκοτεινά Πλάσματα. Οι δυο μάγισσες, πιστές στον άρχοντά τους, θα βασανίσουν την Τέσα με μοναδικό σκοπό να την κάνουν να αποδεχτεί και να εξελίξει τη δική της δύναμη, που μέχρι τότε δεν ήξερε καν ότι είχε.

Μοναδικός σκοπός των δυο μαγισσών είναι να προσφέρουν την Τέσσα σαν δώρο στον άρχοντά τους, το Μάγιστρο.

Οι περιστάσεις όμως, φέρνουν έτσι τα πράγματα ώστε ο Γουίλ Χέροντεηλ να σώσει την Τέσα. Ο Γουίλ, ικανός Κυνηγός των Σκιών και άξιος πρόγονος του Τζέης που τόσο αγαπήσαμε (και μισήσαμε) για την αλαζονεία του και το πάθος του θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας, δίνοντάς μας γενναίες δόσεις ρομαντισμού, χιούμορ και μαχών που μας μείνουν αξέχαστες.

Στο πλευρό του θα γνωρίσουμε τον Τζεμ που θα μας μαγέψει με την πραότητά, τη γλυκύτητά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που η Clare συστήνει για πρώτη φορά στο αβαντάζ των πρωταγωνιστών της.

Φυσικά, απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας από τους πιο αγαπημένους μάγους του Φανταστικού που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Μάγκνους Μπέην.

Οι Λάιτγουντ, η Καμίλ και πολύ άλλοι νέοι απίστευτοι χαρακτήρες θα γεμίσουν και τις 608 σελίδες της νέας αυτής περιπέτειας που θα ξεσηκώσει τον αναγνώστη, όπως κάθε βιβλίο της Cassandra Clare.

Για όσους δεν έχουν πάρει ακόμη το αξεπέραστο αυτό βιβλίο στα χέρια τους τότε να βιαστούν να το αποκτήσουν, γιατί δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη που αγαπά τη Φανταστική Λογοτεχνία.

2 σχόλια:

  1. Απλά τον λάτρεψα... μην σου πω ότι προτιμώ αυτή τη μεσαιωνική εκδοχή της ιστορίας από την σύγχρονη. Φυσικά αγαπάμε την Clare σε κάθε της βήμα αλλά αυτό το βιβλίο είναι πραγματική απόλαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αλλάζω τη θέση των θανάσιμων εργαλείων από τη λίστα επιλογής μου, αλλά οι Δαιμονικές Μηχανές έρχονται ακριβώς από πίσω, αν δεν είναι στην ίδια θέση. Πραγματικά η Clare είναι μια αποκάλυψη η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή