Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Η Κατάρα του Τίγρη


 








 Τίτλος: Η Κατάρα του Τίγρη (Tigers Curse)
Συγγραφέας:
Colleen Houck
Μετάφραση: Βίκυ Μυλωνοπούλου
Επιμέλεια: Έφη Εκμεκτζόγλου
Εκδοτικός Οίκος: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: Μάρτιος 2012
Αρ. Σελίδων: 491

Πάθος. Μοίρα. Αφοσίωση.

Θα τα ρίσκαρες όλα για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου;

Το τελευταίο πράγμα που πίστευε η Κέλσι Χέις ότι θα έκανε το καλοκαίρι ήταν να προσπαθήσει να σπάσει μια ινδική κατάρα τριακοσίων ετών. Μαζί με ένα μυστηριώδη τίγρη που τον λένε Ρεν. Στην άλλη άκρη του κόσμου.

Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη.

Αντιμέτωπη με σκοτεινές δυνάμεις, συναρπαστική μαγεία και μυστικούς κόσμους όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η Κέλσι ρισκάρει τα πάντα για να ενώσει τα κομμάτια μιας αρχαίας προφητείας, ικανής να σπάσει για πάντα την κατάρα.


“Πέθαινα.
Το ήξερα. Τουλάχιστον είχε εξαφανιστεί ο πόνος.
Ήθελα να του πω ότι τον αγαπούσα.
Έπειτα με τύλιξε το σκοτάδι…”

 Άποψη

Μια φρέσκια ανάσα δροσιάς γεμάτη από ανατολίτικες μυρωδιές και μαγεμένους πρίγκιπες μας φέρνει στα χέρια μας η εκδοτική εταιρία Πλατύπους.


Ένα υπέροχο πάντρεμα ρομαντισμού και περιπέτειας που μας ταξιδεύει στον κόσμο του Λυκόφωτος της Stephanie Meyer και του Indiana Jones που μας βγάζει πέρα για πέρα από τις πολυθρόνες μας.

Μαζί με την Κέλσι θα ταξιδέψουμε στην υπέροχη Ανατολή και θα γευτούμε νέες γεύσεις, θα δούμε πράγματα και θα χαθούμε μέσα στη ζούγκλα παρέα με ένα λευκό τίγρη.

Πείτε μου έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακό;

Η Κέλσι Χέις μόλις τελείωσε το Λύκειο και μπροστά της ανοίγεται ένας καινούριος κόσμος γεμάτος προοπτικές. Η ίδια όμως βλέπει μόνο μοναξιά και σκληρή δουλειά, ίσως και κάποιες σπουδές στο δημόσιο κολέγιο.

Αυτό μέχρι που πιάνει μια προσωρινή θέση εργασίας σε ένα τσίρκο. Εκεί γνωρίζεται με ένα τίγρη ονόματι Ρεν και τον λατρεύει αμέσως. Κάθεται ατελείωτες ώρες μαζί του και του διαβάζει ή του κρατάει παρέα. Δένεται με το υπέροχο ζώο και σύντομα εύχεται να μπορούσε να έχει την ελευθερία του. Νιώθει και την απομόνωση και την μοναξιά του, γιατί αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος που νιώθει εκείνη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τους φέρει ακόμη πιο κοντά.

Πολύ πιο σύντομα, όμως, απ’ ότι θα ήθελε ένας κύριος έρχεται και εξαγοράζει τον τίγρη, λέγοντας ότι θα τον απελευθερώσει σε ένα καταφύγιο στην Ινδία. Αν και η Κέλσι νιώθει απέραντη χαρά για τον τίγρη της, συνάμα νιώθει και τον πόνο του αποχωρισμού. Γι’ αυτό, όταν ο κύριος Καντάμ της υπόσχεται ένα τεράστιο ποσό για να συνοδέψει τον τίγρη Ρεν στο καταφύγιο άγριας ζωής η Κέλσι δέχεται.

Στην Ινδία όμως κάτι παράξενο συμβαίνει. Το φορτηγό που μετέφερε την ίδια και τον τίγρη στον προορισμό τους εξαφανίζεται, αφήνοντάς τη μόνη μέσα στη μέση του πουθενά παρέα με ένα τίγρη που θα μπορούσε άψογα να γυρίσει και να την κάνει «μια μπουκιά».

Σε μια ύστατη προσπάθεια να προστατεύσει τον τίγρη και αισθάνοντας ευθύνη απέναντι στον κύριο Καντάμ ακολουθεί τον τίγρη μέσα στη ζούγκλα. Και τότε είναι ακριβώς που τα πράγματα περιπλέκονται.

Η πρωτοεμφανισθείσα συγγραφέας των βιβλίων Η Κατάρα του Τίγρη μας λέει ότι ήθελε να γράψει μια ρομαντική ιστορία στο δρόμο που χάραξε το Λυκόφως, αλλά τίποτα άλλο δεν έχει όμοιο με αυτή τη δροσερή περιπέτεια. Ανοίγοντας ένα καινούριο ολόδικό της δρόμο η Colleen Houck καλεί όλες τις νέες ψυχές που διψάνε για περιπέτεια να ταξιδέψουν στην αρχέγονη ινδική μυθολογία και να βρούνε τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να λύσουν την Κατάρα.

Από αυτό το βιβλίο δεν λείπει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως τα δίνει όλα με περισσή γενναιοδωρία. Χιούμορ, ανατροπές, έξυπνος διάλογος, γεύσεις, μυρωδιές και θανάσιμες παγίδες θα σας παρασύρουν σε ένα ολοκαίνουριο ταξίδι.

Η συγγραφέας έχει διαλέξει καλά τους χαρακτήρες της, τους στηρίζει και τους δίνει όλα όσα χρειάζονται για να τους ερωτευτείτε. Αν και ριψοκίνδυνο, καταφέρνει να αποδώσει περισσότερο και από τέλεια το μαγικό παλμό της Ινδία και της ανατολίτικης κουλτούρας. Κινέζικοι και ινδικοί μύθοι με μερικές δόσεις δυτικού πολιτισμού θα σας ανυψώσουν σε καινούρια επίπεδα εκτίμησης της Φανταστικής Λογοτεχνίας.

Και να είστε σίγουροι ότι φτάνοντας στην τελευταία σελίδα θα ψάξετε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς. Τα οποία είναι ακόμη καλύτερα. Ευχόμαστε μόνο η Πλατύπους να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί για να τα φέρει κοντά μας. Και μέχρι τώρα δεν μας έχει απογοητεύ


Η συγγραφέας

H Colleen Houck δηλώνει πρώτα απ’ όλα αναγνώστης. Αγαπάει τις ιστορίες δράσης, με περιπέτειες, επιστημονικής φαντασίας όπως και τις ρομαντικές. Τα αγαπημένα της βιβλία έχουν λίγο απ’ όλα τα παραπάνω. Αφού τελείωσε το κολέγιο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Εκεί άφησε το σχολείο για να πάει σε μια εκκλησιαστική αποστολή όπου γνώρισε τον σύζυγό της. Από τότε ασχολήθηκε με μια μεγάλη γκάμα εργασιών, όπως ασφαλίστρια, σερβιτόρα, προϊσταμένη κινέζικης κουζίνας, σερβιτόρα σε σάλατ μπαρ. Πιο πρόσφατα εργάστηκε σαν διερμηνέας της αμερικανικής νοηματικής γλώσσας. Επίσης θεωρεί τον εαυτό της ειδικό στη δημιουργία χάμπουργκερ όπως Big Macs και Big Bacon Classics και ναι, το αγαπημένο της κανάλι στη τηλεόραση είναι το κανάλι διατροφής. Η Collen Houck έζησε στην Αριζόνα, το Αίνταχο, τη Γιούτα, την Καλιφόρνια και τη Βόρεια Καρολίνα. Τώρα μένει μόνιμα στο Σάλεμ του Όρεγκον μαζί με τον σύζυγό της και ένα τεράστιο λούτρινο λευκό τίγρη.

6 σχόλια:

  1. Είναι απλά τα πράγματα... είμαι ερωτευμένη! Με τον Ρεν, την ιστορία... θέλω να πλακώσω την Κέλσι στις μπάτσες... αυτά!!! Χα, χα, χα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά όμως η Κέλσι αποδυκνείεται περισσότερο και από σοφή...!) Είναι ένα κορίτσι που παλεύει να βρει το δρόμο της μέσα στο ζόρικο κόσμο που ζούμε και συνάμα να κρατήσει την ανεξαρτησία της. Η κίνησή της θα αποδειχθεί ότι ήταν όχι μόνο σωστή, αλλά θα μας δώσει τροφή για καινούριες πιο ωραίες περιπέτειες από τις οποίες όχι μόνο θα φανεί η λαμπρότητα του Ρεν, αλλά θα μας φέρει στο προσκήνιο και ένα πολύ γλυκό και απέραντα υπέροχο Κισάν. Διάλεξε και πάρε, γαλανά ή χρυσά μάτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίτα... παράτα με στην ησυχία μου πρωί-πρωί! :P
    Χα, χα, χα...
    Αχ... ρε τι έχουμε πάθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχάς ήταν μεσημέρι.... και κατά δεύτερο εγώ σε παρατάω, αν πάρεις όμως πρέφα τα επόμενα βιβλία περί τίνος πρόκειται δεν θα θέλεις καθόλου την ησυχία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LOL!!!
    Ριτάκι μην με ακούς... και ας μην έχω πάρει τα επόμενα, πάλι δεν θέλω την ησυχία μου, ότι και να λέω! Για τα μάτια του κόσμου το κάνω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή