Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο….


Το συγγραφικό ντεμπούτο που ξάφνιασε…


Λυκόφως





 · 85 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως
· Έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες
· Η ταινία Λυκόφως εκτοξεύτηκε στο # 1 του Αμερικανικού box office, εισπράττοντας $70,6 εκατομμύρια από το πρώτο μόλις Σαββατοκύριακο προβολής
· Στην Ελλάδα η ταινία Λυκόφως έκοψε 300.000 εισιτήρια, τις 3 πρώτες εβδομάδες προβολής
· 3 εκατομμύρια DVD της ταινίας πουλήθηκαν το πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του Λυκόφωτος στις ΗΠΑ


«Για τρία πράγματα ήμουν απολύτως σίγουρη.
Πρώτον, ο Έντουαρντ είναι βρικόλακας.
Δεύτερον, υπήρχε ένα κομμάτι του -και δεν ήξερα πόσο μπορεί να υπερίσχυε αυτό το κομμάτι- που διψούσε για το αίμα μου.
Και τρίτον, ήμουν ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα
ερωτευμένη μαζί του.»
Βαθιά Γοητευτικό και με Εξαιρετικό Σασπένς,
το Λυκόφως είναι
Μια Ιστορία Αγάπης... που Δαγκώνει!

Η Μπέλλα μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή, μόνιμα βροχερή πόλη πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική στροφή. Ο Έντουαρντ, που είναι βρικόλακας, είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα του Φορκς. Όμως τώρα πια κανείς δεν είναι ασφαλής, και περισσότερο απ’ όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού –ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο.


Νέα Σελήνη


 






·        * 85 εκατομμύρια πωλήσεις πασκοσμίως
    * Νο 1 μπεστ-σέλερ σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κ.α.
    * Έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες
    * Η ταινία που είναι βασισμένη στο βιβλίο παίχτηκε το καλοκαίρι του 2009 στους κινηματογράφους


Για την Μπέλλα Σουάν, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την ίδια τη ζωή: ο Έντουαρντ Κάλεν. Όμως το να αγαπάς ένα βρικόλακα είναι ακόμη πιο επικίνδυνο απ' ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί η Μπέλλα. Ο Έντουαρντ την έχει ήδη σώσει από τα δόντια ενός σατανικού βρικόλακα, όμως τώρα, καθώς η τολμηρή τους σχέση απειλεί ό,τι αγαπούν, καταλαβαίνουν πως τα προβλήματα ίσως μόλις να έχουν ξεκινήσει...
Η ιστορία ξεκινά από κει μας άφησε το προηγούμενο βιβλίο. Με νέες απειλές στον ορίζοντα ο Έντουαρτ αποφασίζει να αφήσει τη Μπέλλα πιστεύοντας ότι αυτό θα είναι καλύτερο για εκείνη αφού πλέον δεν θα κινδυνεύει από το δικό του κόσμο. Όμως τα πράγματα δεν καταλήγουν όπως ήλπιζε και όταν μαθαίνει ότι η Μπέλλα έχει πεθάνει αποφασίζει να δώσει τέλος και στη δική του ζωή….
"Ήξερα ότι βρισκόμασταν και οι δυο σε θανάσιμο κίνδυνο. Όμως, εκείνη τη στιγμή, ένιωθα καλά. Ολόκληρη. Ένιωθα την καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή στο στήθος μου, το αίμα να πάλλεται καυτό και γρήγορο μέσα στις φλέβες μου ξανά. Τα πνευμόνια μου είχαν γεμίσει ως το πιο βαθύ τους σημείο με το γλυκό άρωμα που ανέδιδε το δέρμα του. Ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ καμία τρύπα στο στήθος μου. Ένιωθα τέλεια -όχι γιατρεμένη, αλλά σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ καμία πληγή".

Λεγεώνες αναγνωστών που μαγεύτηκαν από το Νο1 μπεστ-σέλερ των New York Times, Λυκόφως, διψάνε για τη συνέχεια της ιστορίας της Μπέλλα και του Έντουαρντ. Στη Νέα Σελήνη, η Stephenie Meyer, μας χαρίζει έναν ακόμη ακαταμάχητο συνδυασμό ρομαντισμού και σασπένς με μια δόση υπερφυσικού. Συναρπαστικό, με πάθος και με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις, αυτό το έπος αγάπης ανάμεσα σε θνητή και αθάνατο βαδίζει προς τη λογοτεχνική αθανασία.

Έκλειψη

·          

     Η τρίτη ταινία της τριλογίας βρέθηκε στους κινηματογράφους τον 30 Ιουνίου 2010
Σε συνέχεια των παγκόσμιων μπεστ-σέλερ Λυκόφως και Νέα Σελήνη, η Έκλειψη είναι το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο του σαγηνευτικού ρομαντικού έπους των βρικολάκων της Stephenie Meyer.
Στην Έκλειψη, η Stephenie Meyer, μας χαρίζει έναν ακόμη ακαταμάχητο συνδυασμό ρομαντισμού και σασπένς με μια δόση υπερφυσικού. Συναρπαστικό, με πάθος και με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις, αυτό το έπος αγάπης ανάμεσα σε θνητή και αθάνατο βαδίζει προς τη λογοτεχνική αθανασία. 

 
Καθώς το Σιάτλ ρημάζεται από μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι ένας μοχθηρός θηλυκός βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή του για εκδίκηση, η Μπέλλα για άλλη μια φορά βρίσκεται περικυκλωμένη από τον κίνδυνο. Και μέσα σε όλα αυτά, πιέζεται να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της για τον Τζέικομπ -γνωρίζοντας πως η απόφασή της έχει τη δύναμη να αναζωπυρώσει την προαιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο. Ενώ η αποφοίτηση πλησιάζει, η Μπέλλα έχει να πάρει άλλη μια απόφαση: ζωή ή θάνατος. Όμως ποιο είναι ποιο;


Η Χαραυγή
 




Η τέταρτη ταινία της σειράς ετοιμάζεται για παραγωγή
 
«Όταν αγαπάς αυτόν που σε σκοτώνει, δε σου μένουν επιλογές. Πώς να τρέξεις, πώς να παλέψεις, όταν κάνοντάς αυτό, βλάπτεις αυτόν που αγαπάς; Αν η ζωή σου ήταν το μόνο που είχες να δώσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, πώς να μην την δώσεις;
 Αν ήταν κάποιος που αγαπούσες αληθινά;»

Ο αμετάκλητος έρωτας με ένα βρικόλακα είναι ταυτόχρονα φαντασίωση και εφιάλτης, συνυφασμένα μαζί σε μια πραγματικότητα που κορυφώνεται επικίνδυνα για την Μπέλλα Σουάν. Με το έντονο πάθος της για τον Έντουαρντ Κάλεν να την τραβάει προς την μια κατεύθυνση, και τη βαθιά της σύνδεση με το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ να την τραβάει από την άλλη, η Μπέλλα έχει αντέξει ένα θυελλώδη χρόνο πειρασμού, απώλειας και διαμάχης για να φτάσει στην τελική κρίσιμη καμπή. Η επερχόμενη επιλογή της μεταξύ του να γίνει μέλος του σκοτεινού, αλλά μαγευτικού κόσμου των αθανάτων ή να ακολουθήσει μια ανθρώπινη ζωή έχει γίνει η κλωστή από την οποία κρέμεται η μοίρα δύο φυλών.
 Τώρα που η Μπέλλα έχει πάρει την απόφασή της, μια αναπάντεχη αλυσίδα πρωτοφανών γεγονότων πρόκειται να εκτυλιχθεί με ενδεχομένως ολέθριες και ανεξιχνίαστες συνέπειες. Τη στιγμή ακριβώς που τα ξεφτισμένα νήματα της ζωής της Μπέλλα –που τα ανακαλύψαμε πρώτα στο Λυκόφως, για να σκορπιστούν και να σχιστούν στη Νέα Σελήνη και την Έκλειψη– φαίνονται έτοιμα να γιατρευτούν και να ενωθούν ξανά, θα μπορούσαν να καταστραφούν… για πάντα;
 Ο εκπληκτικός επίλογος στο Έπος του Λυκόφωτος, που περιμέναμε με κομμένη την ανάσα, η Χαραυγή, ρίχνει φως στα μυστικά και τα μυστήρια αυτού του σαγηνευτικού, ρομαντικού, επικού μύθου που έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες.

Ανάμεσα στα πεζά καθημερινά προβλήματα, τον βομβαρδισμό από όλων των τύπων ψυχαγωγίας με φτηνές ερωτικές σκηνές ή πρότυπα μονοδιάστατης αντίληψης με τάσεις βίας και φρικιαστικών πράξεων το κοινό ονειρεύεται για κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα τον συνεπάρει από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και θα το ανεβάσει σε ένα κόσμο -όχι μακριά από το δικό μας- αλλά σίγουρα κάπου όπου η μαγεία παίζει εντονότερο ρόλο, και το αίσθημα του διαφορετικού, του «φανταστικού» βρίσκεται ακριβώς δίπλα…. Η Στέφανι Μάιερ ανακάλυψε αυτό το μονοπάτι της απόλυτης ισορροπίας ανάμεσα στα καθημερινά προβλήματα της ζωής και στο «μαγικό» κόσμο που μπορεί να κρύβεται πίσω από κάθε άνθρωπο και το εκμεταλλεύτηκε με απόλυτη μαεστρία ώστε να δώσει στο κοινό ένα έπος που θα ξεσηκώσει και τους πιο «δύσκολους» και θα μας κάνει να γυρνάμε τις σελίδες μετά μανίας μέχρις τις πρώτες πρωινές ώρες….
Με το εξωπραγματικό ποσό των 85.000.000 πωλήσεων παγκοσμίως σε αντίτυπα, το ερωτικό έπος της Στέφανι Μάιερ ανάμεσα σε μια θνητή έφηβη και ένα βρικόλακα, ξεσήκωσε κύμα φανατικών θαυμαστών και δημιούργησε ένα φαινόμενο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα βιβλία της σειράς «Λυκόφως», Νέα Σελήνη», «Έκλειψη» και «Χαραυγή» δημιούργησαν φανατικούς θαυμαστές και επαναπροσδιόρισαν τα όρια της λατρείας στο γυναικείο κοινό. Έχουν μεταφραστεί σε 43 διαφορετικές γλώσσες ενώ κάθε βιβλίο με τη σειρά του ανέβαινε σε Νο 1 μπεστ σέλλερ από την πρώτη ημέρα πωλήσεων ξαφνιάζοντας κάθε προσδοκία.
Η ιστορία μας βγάζει κατηγορηματικά εκτός των προσεχτικά φτιαγμένων προτύπων που μας είχαν δημιουργήσει οι χολιγουντιανές ταινίες μέσα από το πέρασμα των δεκαετιών. Ένας βρικόλακας δεν σημαίνει κάτι κακό και σκοτεινό (όσο και αν ο ίδιος θέλει να το πιστεύει). Στο πρόσωπό του βρίσκουμε το ρομαντισμό και την αγάπη μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτό που με προκατάληψη (βρικόλακας) θεωρούνταν έως σήμερα «κακό και σκοτεινό» κάποιες φορές μπορεί να μας εκπλήξει….
Η Στέφανι Μάιερ (Stephenie Meyer) κάνει έντονες αναφορές μέσα στην ιστορία της σε κλασικά αριστουργήματα που εξυμνούν το έρωτα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Όνειρο Θερινής Νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ όπως και Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπροντέ). Ποτέ όμως μέχρι τώρα οι ήρωες δεν είχαν τη βοήθεια της υπερφυσικής δύναμης του Έντουαρτ που ξεπέρασε κάθε αντιξοότητα για να προστατέψει αυτό που θεωρεί πιο πολύτιμο σε όλη του την ύπαρξη, τη Μπέλλα.

4 σχόλια:

  1. Nα σου δώσω μια ιδέα; Επειδή χρησιμοποιείς το "Οι αναγνώστες μας προτίμησαν επίσης", θα ήταν καλή ιδέα να έβαζες κάτω απο κάθε ανάρτηση ΚΑΙ το όνομα του συγγραφέα σαν ετικέτα, ώστε κάθε φορά, στην περίπτωση νέου βιβλίου απο τον ίδιο συγγραφέα, να δημιουργείται μια λίστα με τα έργα του σιγά σιγά, με το χρόνο. Πατώντας επίσης σε μια ετικέτα που έχει το όνομα ενός συγκεκριμένου συγγραφέα ο επισκέπτης, θα του ανοίγονται όλες εκείνες οι αναρτήσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο συγγραφέα και μόνο.
    Απλά ιδέα εκφράζω, δεν ξέρω εσένα κατά πόσο σου αρέσει η κατά πόσο την βρίσκεις βολική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι τέλεια η ιδέα σου και έχεις απόλυτο δίκιο!
    Πάντα ευπρόσδεκτος (και πολυμήχανος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή