Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αγαπώ θα πει χάνομαι










ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ
ISBN:  978-960-453-783-9
ΑΡ. ΣΕΛΙΔΩΝ:  536
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ:  ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Τι είναι αγάπη;
Δεν είναι συμπόνια, μήτε καλοσύνη.
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει.
Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένας.
Σμίγουν οι δύο και γίνονται ένα.
Δε ξεχωρίζουν.
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται.
ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ
(ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ)

Με πρώτη έκδοση μόλις το Μάιο του 2010 και με 20.000 αντίτυπα το βιβλίο της Ρένα Ρώσση «Αγαπώ θα πει χάνομαι» μπήκε αμέσως στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού. Η Ρένα Ρώσση – Ζαΐρη ήδη συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων προσπαθεί να περιγράψει το συναίσθημα της αγάπης αλλά και τη δυναμική των ατόμων μιας οικογένειας χωρίς αυτή...........





Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι τρεις κοπέλες, η Αλεξάνδρα, η Μαρίνα και η Ελίνα, οι οποίες μεγάλωσαν σε μια πλούσια οικογένεια με όλα τα υλικά αγαθά αλλά χωρίς ποτέ να γνωρίσουν την αγάπη και την τρυφερότητα των γονιών τους. Μέσα από τη διήγησή της η συγγραφέας, μας ταξιδεύει μέσα από τις σκέψεις των ηρώων της, σ’ ένα πλούσιο εσωτερικό διάλογο και σε εξωτικά τοπία όπου τα τρία κορίτσια ψάχνουν απεγνωσμένα για το άγνωστο αυτό συναίσθημα που δεν μπόρεσαν να ζήσουν στα παιδικά τους χρόνια. Η δίψα τους για αγάπη τις ταξιδεύει από τις παραλίες του Αιγαίου και τις πλατείες της Φλωρεντίας στα Αραβικά Εμιράτα.
Μέσα στην ιστορία μπλέκονται, η Γεωργία και ο Δημήτρης, που άθελα τους χωρίς να είναι μέλη της οικογένειας θα συνδεθούν στενά εξαιτίας ενός μυστικού. Οι ήρωες ξεχωριστά και μαζί θα κάνουν το ταξίδι τους μέσα από πρωτόγνωρα συναισθήματα, πόνο, συγκρούσεις και τραγικές αλήθειες, ώστε τελικά να φτάσουν στο απαιτούμενο αποτέλεσμα. Ποιος είναι όμως αυτό; Θα μπορέσουν τελικά θα βρουν την αγάπη για την οποία τόσο πολύ διψάνε; Ποιο είναι το μυστικό και ποιες είναι οι τραγικές αλήθειες που κρύβονται μέσα στην οικογένεια των τριών κοριτσιών; Υπάρχει τελικά αγάπη; Και αν υπάρχει, έχει όρια; Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος που αγαπάει; Ίσως μέχρι και το φόνο;
Ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία, πλημμυρισμένο από συναίσθημα και μυστήριο ενώνει για πρώτη φορά τη συγγραφέα των παιδικών βιβλίων με τη συγγραφέα των μυθιστορημάτων για ενηλίκους Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη.

Η συγγραφέας

Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ - ΖΑΪΡΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Αγίας Παρασκευής, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει γράψει εκατόν πενήντα παιδικά βιβλία (δικά της και διασκευές), πέντε μυθιστορήματα για ενηλίκους και έχει μεταφράσει πάνω από χίλια τριακόσια βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τα βιβλία της και τη μεταφραστική της δουλειά.

<a href="http://www.sync.gr/claim/os6jGx5MOwaD" rel="sync"></a>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου