Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Όμορφα Πλάσματα


 







ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: KAMI GARCIA, MARGARET STOHL
ISBN:  978-960-6665-47-9
ΑΡ. ΣΕΛΙΔΩΝ:  608
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΡΙΑΔΑ
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ:  ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ


Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες…
άλλες είναι καταραμένες
Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην επαρχία Γκάτλιν.
Τουλάχιστον αυτό νόμιζα.
Όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ μεγάλο λάθος.
Υπήρχε μια κατάρα.
Υπήρχε μια κοπέλα.
Και στο τέλος,
υπήρχε ένας τάφος.

Τα Όμορφα Πλάσματα των συγγραφέων Κάμι Γκαρσία και Μάργκαρετ Στολ είναι το πρώτο μέρος της τετραλογίας των Χρονικών των Κάστερ. Πριν πάρετε το βιβλίο στα χέρια σας πάρτε ότι ξέρατε για τις αποκρυφιστικές δυνάμεις και τα νεανικά ερωτικά ειδύλλια και πετάξτε τα έξω από το παράθυρο, γιατί αυτό το βιβλίο στέκεται μόνο του στο είδος του.........



Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα όταν ήρθε στα χέρια μου ήταν το πανέμορφο γκόθικ εξώφυλλο του -μιας και όπως οι περισσότεροι είμαι λάτρης του όμορφου- αλλά και το εντυπωσιακό του μέγεθος που συχνά ίσως να κόψει τα φτερά σε κάποιους αναγνώστες. Αυτοί όμως θα είναι που θα το μετανιώσουν, διότι από τις πρώτες σελίδες του μαγεύει πραγματικά τον αναγνώστη, τον βυθίζει στον κόσμο της Καρολίνα του Νότου της Αμερικής, της αρχιτεκτονικής των νεοκλασικών κτιρίων του σκοτεινού, ατμοσφαιρικού κόσμου που συνήθως παίρνουμε μικρές γεύσεις μόνο από κινηματογραφικές ταινίες. Η γλώσσα ρέει ανεμπόδιστη, η πλοκή του πρωτόγνωρη, οι χαρακτήρες του πιο αληθινοί από ποτέ. Κάθε έναν από αυτούς θα τον λατρέψετε ή θα το μισήσετε, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουν κάτι έξω από την έννοια του πραγματικού. Είναι άνθρωποι της καθημερινότητας μπλεγμένοι σε έναν ιστό μυστηρίου και σκοτεινών δυνάμεων με τη μοίρα να παίζει περίεργα παιχνίδια σε βάρος τους ή μήπως είναι η κατάρα;
Οι συγγραφείς Κάμι Γκαρσία και Μάργκαρετ Στολ πότισαν τις σελίδες του βιβλίου με το μυστήριο του υπερφυσικού. Με προσεχτικά διαλεγμένες λέξεις ξεδιπλώνουν το μονοπάτι ανάμεσα στις θανάσιμες κατάρες, τα βουντού, τη μαγεία και τη μετεμψύχωση δημιουργώντας μια καινούρια ανατροπή με το γύρισμα της κάθε σελίδας και κόβουν την ανάσα σε αυτούς που θα το διαλέξουν. Με λίγα λόγια θα ξεχάσετε που βρίσκεστε, με το βιβλίο αυτό στα χέρια σας, και η πρώτη ανάσα που θα πάρετε θα είναι στην τελευταία σελίδα και τότε το μόνο που θα θελήσετε είναι ή να το αρχίσετε από την αρχή ή να ψάξετε για το επόμενο βιβλίο της σειράς. Θα καταβροχθίσετε κάθε λέξη του και θα μείνει στην πρώτη θέση της βιβλιοθήκη σας για μελλοντικές αναγνώσεις γιατί να είστε σίγουροι ότι δεν θα το διαβάσετε μόνο μία φορά.

Οι Συγγραφείς


Η KAMI GARCIA και η MARGARET STOHL συνέλαβαν την ιδέα για τα Όμορφα Πλάσματα, το πρώτο τους μυθιστόρημα, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Η φανταστική λογοτεχνία σαγήνευε πάντα τη Margaret η οποία ήθελε να γράψει ένα φανταστικό μυθιστόρημα με στοιχεία υπερφυσικού, ενώ η Kami ήθελε να γράψει ένα βιβλίο που θα βασιζόταν στις βαθιές νότιες ρίζες της. Χωρίς να έχουν βρει θέμα, έγραψαν πάνω σε μια χαρτοπετσέτα τις ιδέες τους για μια ιστορία που θα συνδύαζε το πάθος της καθεμιάς τους. Μέχρι να φύγουν από το εστιατόριο, τα Όμορφα Πλάσματα είχαν γεννηθεί. Η Kami και η Margaret ζουν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με τις οικογένειές τους. Τώρα δεν γράφουν σε χαρτοπετσέτες αλλά σε υπολογιστές, και σας καλούν να τις επισκεφθείτε στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.kamigarciamargaretstohl.com.

4 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ να το διαβάσω!
    Μου το αγόρασε μια φίλη για την γιορτή μου και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να συναντηθούμε και να μου το δώσει.
    Ελπίζω πάντως ότι μέσα στη βδομάδα θα τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώτα μου είναι τελείως διαφορετικό βιβλίο... στην αρχή νομίζεις ότι έχει κάτι από Λυκόφως... δυο παιδιά γνωρίζονται στο σχολείο, όμως μόλις η ιστορία προχωράει και εσύ ζεσταίνεσαι, καταλαβαίνεις ότι το ανάγνωσμα σου παρουσιάζει μια ολόκληρη κουλτούρα τελείως διαφορετική. Οι συγγραφείς κατάφεραν να χωρέσουν όλες τις προκαταλήψεις και τα μυστικά της δυτικής Αμερικής μέσα σε ένα βιβλίο. Δεν θα το μετανιώσεις, είναι υπέροχο βιβλίο. Περιμένω το δεύτερο με μανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ριτάκι το διάβασα και πραγματικά έμεινα ενθουσιασμένη... τι να σου λέω! :)
    Άντε να δούμε πότε θα έρθει το επόμενο... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που το διάβασες, διότι είναι πραγματικά πολύ ωραίο βιβλίο.
    Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Beautiful Darkness έχει μόλις ένα μήνα που έχει εκδοθεί στα αγγλικά. Πιστεύω ότι μέσα στο 2011 η εταιρία Πλατύπους θα κάνει πάλι το θαύμα της και θα το εκδόσει και στην Ελλάδα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή